TALKOOVÄEN PIIRAKKA
Kaarina Roinisen kirjasta Parhaat kotileivonnaiset
(pellillinen)
pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
(mä laitan aina vaan hiukkasen reilut 4 dl niin tulee kuohkeampaa)
2tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1dl maitoa
päälle:
1l marjoja, raparperia, omenaa....tms
muruseos:
50g voita tai margariinia (mä laitan yleensä 75g)
1 dl sokeria (1,5 dl)
1 dl vehnäjauhoja (1,5dl)
1. vatkaa munat ja sokeri
2. lisää kuivat aineet
3. jäähtynyt rasva ja maito sekaan ja sekoita vain vähän
4. Levitä pellille
5. Ripottele marjat tms
6. muruseos päälle
7. paista 225 astetta keskitasossa 20-25 min
Yläkuvassa olevassa piirakassa mulla on täytteenä mansikanpaloja ja mansikkahilloke.
Hilloke:
1 l mansikoita soseena
2 dl sokeria
0,5 dl maizenaa
Tässä täytteenä on mansikka-allergiselle ystävälle raparperihillokkeella täytetyt
ja silikoniseen sydänmuffinssivuokaan tehty.
Sellaisella muutoksella että otin kirpeyttä hieman pois
ja laitoin vähemmän viiniä...
ja nyt on täydellinen :)
Elikkäs raparperihilloke nro 2:
1 l raparperia
3 dl sokeria
0,5 dl maizenaa
0, 25 dl Valamon jälkiruokaviiniä tms.