1706619.jpg

tästä kirjasta otetulla ohjeella tein vaniljatoffeeta :)
ja tässäpä teillekin ohjetta...

Vaniljatoffee

5dl sokeria
2,5 dl kermaa
(ripaus suolaa)
1 tl vanilliinisokeria


 
Laita muut paitsi vanilliinisokeri paksupohjaiseen kattilaan.
Sekoita matalalla lämmöllä, keittämättä, kunnes sokeri on sulanut.
Nosta lämpöä niin että seos alkaa kiehua.
Keitä noin 3 minuuttia kannen alla.
Poista kansi.
Puhdista kattilan reunoja kostealla pensselillä.
ÄLÄ SEKOITA SEOSTA!
Anna seoksen kiehua korkeintaan 10 minuuttia
(tai kunnes mittari näyttää 115 astetta)
Mulla ei ole mittaria ja hyvä tuli kun pidin ton 10 minuuttia :)
Nosta kattila liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Sekoita vanilliinisokeri.
Vatkaa vatkaimella 1-2 minuuttia
(tai kunnes seos alkaa menettää kiiltoaan ja saeta)
Kaada nopeasti vuokaan, tasoita pinta
ja anna jäähtyä.
Leikkaa paloiksi tai ota muotilla.
Syö ja nauti!

Säilyy viileässä noin viikon.
Tai sitten niinkuin meillä...ei päivääkään :)